AquaJSN

water viataFără apă nu putem exista. Organismul poate rezista săptămâni fără hrană solidă, dar fără apă doar câteva zile. Corpul nostru are în compozitie apa, fiind suportul reactiilor fiziologice si metabolice. În acest fel, pentru a ne mentine în forma si sanatosi trebuie sa îi dam corpului nostru cantitatea de apa de care are zilnic nevoie pentru a nu se deshidrata. Organismul nostru este compus din circa 70% apa, iar creierul - din 90%. Aproximativ 80% din greutatea corpului uman este apa. Apa transporta substantele nutritive spre toate organele, alimenteaza traseele nervoase, asigura capacitatea de functionare si de reproducere a tuturor celulelor, ajuta sângele si limfa sa-si îndeplineasca “misiunea” si regularizeaza temperatura corpului.

Apa reprezinta substanta de baza a fluidelor corporale: sucuri digestive, sânge, urina, limfa, transpiratie, etc Apa joaca de asemenea un rol important în dizolvarea si transportul diversilor nutrienti cum ar fi: vitaminele, mineralele sau chiar hidratii de carbon si oxigenul si contribuie la eliminarea toxinelor prin rinichi, intestin, piele si plamâni.

Cantitatea minima de apa necesara organismului uman este de 5 l în 24 ore, din care circa 2 l o reprezinta apa consumata ca atare. Noi pierdem zilnic, în medie cam 2 l de apa si normal ar trebui s-o înlocuim, adica sa bem zilnic cel putin 2 l de apa. Practicarea de activitati fizice si sportive,sau expunerea la temperaturi înalte, în atmosfere uscate (în special datorata aerului conditionat), impun un consum mai ridicat de lichide decât în cazul unor persoane cu o activitate statica iar în cazul în care se consuma alcool, cafea, dulciuri, alimente sarate sau se consuma multe fibre, este necesar sa acordam organismului un plus de apa.

Aquador Sursa de apa
Sursa Apa Aquador: Forajul la mare andâcime localizat la poatele Munitlor Cindrel
© 2016 SC Aquador SRL
Toate drepturile rezervate.
Str. X (zece) Nr. 27
Cristian jud. Sibiu
Contactati-ne:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Tel. +40 269 579573
Fax. +40 269 579788
JSN Pixel is designed by JoomlaShine.com