AquaJSN

Osmoza inversă este un proces de purificare a apei care utilizează o membrană parțial permeabilă pentru a separa ionii, moleculele nedorite și particulele mai mari din apa potabilă.
Pe partea cu concentratie de ioni mai ridicata(apa de intrare care trebuie filtrata) este aplicata o presiune superioara presiunii osmotice, ce genereaza procesul osmozei inverse, iar lichidul mai concentrat va trece fara elementele organice si anorganice din compozitia initiala prin membrana in solutia mai putin concentrata, pierzandu-si elementele chimice nedorite, devenind apa pura.


Materiile organice si anorganice dizolvate in apa de intrare precum si microorganismele prezente in ea au dimensiuni moleculare mult mai mari decat porii ultrafini ai membranei semipermeabile si nu pot difuza partea cu apa filtrata.
Astfel pe partea cu apa filtrata se acumuleaza numai molecule de apa, impuritatile din apa de intrare fiind retinute de mambrana semipermeabila.
De exemplu, porii membranei semiimpermeabile au dimensiuni de ca.0,01 microni, virusii au dimensiuni cuprinse intre 0,02 si 0,4 microni iar bacteriile au dimensiuni cuprinse intre 1 si 4 microni.

 

Principiul de osmoză inversă

Pentru a împiedica blocarea membranei cu impurităţile din apa de intrare, impuritatile reţinute de membrană trebuie spalate continuu de pe membrană (clatirea membranei). O instalatie cu osmoza inversa produce deci in afara de apa pura (permeat) şi apa reziduala (concentrat) care conţine impuritatile din apa de intrare şi este deversată în canalizare. Echipamentele de osmoza inversă reprezintă actualmente cea mai bună şi cea mai eficientă metodă pentru producerea apei potabile de uz casnic, medical şi industrial.


Agenţia americana pentru protectia mediului înconjurator EPA (Environmental Protection Agency - USA) a confirmat şi recomandat osmoza inversă şi distilarea ca fiind singurele două metode sigure şi efective pentru potabilizarea apei. Echipamentele de osmoză inversă nu necesită tratarea chimica a apei, elimină pîna 99% din impurităţile organice şi anorganice dizolvate în apă, elimină pîna la 99% din impuritatile biologice (bacterii, virusi, streptococi fecali) din apă şi asigură o calitate ideala a apei filtrate, independent de calitatea apei de intrare. Apa obtinuta prin osmoza inversa este o apa pura, demineralizata si aproape sterila. Datorita faptului că marea majoritate a mineralelor necesare organismului uman provin din hrana solida asimilata zilnic, apa poate fi privita doar ca un material dizolvant si un mediu ptr. eliminarea toxinelor din organismul uman.

 

© 2016 SC Aquador SRL
Toate drepturile rezervate.
Str. X (zece) Nr. 27
Cristian jud. Sibiu
Contactati-ne:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Tel. +40 269 579573
Fax. +40 269 579788
JSN Pixel is designed by JoomlaShine.com